מערכת אוסמוזה הינה מערכת תת כיורית המותקנת מתחת לכיור המספקת מים טהורים ונקיים ברמה הגבוהה שניתן לקבל בהשוואה למערכות אחרות הקיימות בשוק.
מערכת האוסמוזה הינה מערכת התפלת מים הדואגת להפריד בין המים הנקיים ובין המזהמים. המערכת יודעת להפריד מהמים חומרים כגון כלור, חנקות, תרכובות אורגניות, שפכי תעשיה, פלואוריד, ביוב ועוד.
מהי הממברנה:
תפקידה של הממברנה היא לבצע הפרדה של המזהמים מן המים ולהעבירם לביוב, את המים הנקיים אוגרת הממברנה במיכל אגירה שממנו מסופקים המים לברז שמתוקן על הכיור – דרך ברז זה ניתן לשטוף ירקות, למלא מים, לבשל, להשתמש למגהץ בגדים, לרכב ועוד...
במים קיימים מוצקים ומומסים
המוצקים הינם: חול חלודה ושאר רחיפים במים. סידן ומגנזיום שיוצרים את האבנית במים.
המומסים הינם: כלור, חנקות, גזים, ביוב, דלק, כספית, חומרי דישון, חומרי ריסוס, מתכות כבדות וכמובן פולרואיד
אוסמוזה הפוכה יודעת לטפל גם בחומרים המוצקים והמומסים.
מערכת האוסמוזה מורכבת מסדרה של מסננים פסיביים הדואגים לפלטר את המים
לפני הגעתם לממברנה
פלואוריד –מה הוא עושה אצלנו במים?
פלואור הוא יסוד כימי. הפלואור הטהור הוא חומר רעיל מאוד, חסר צבע ומסיס במים המשמש בין היתר כרעל להדברת חרקים ומכרסמים. במספר ארצות מוכנס הפלואוריד בכוונה למי השתייה לשם "הפלרתם" עד שמוכפלת הכמות הטבעית המצויה בהם, וזאת עקב האמונה שהוא מסייע במניעת עששת אצל ילדים.
ישראל ואירלנד הן המדינות היחידות בעולם המחייבות את האוכלוסייה להפליר את המים. רובן המכריע של מדינות מערב אירופה מתנגדות להפלרת המים.
כמעט כל משחות השיניים הקיימות בארה"ב בבריטניה וגם בארץ מכילות פלואור בכמות של 1000-1500 יחידות למיליון. כך מי פה, ותכשירים מקצועיים יותר לטיפולי שיניים (למשל אצל שינניות). גם אם לא בולעים את הפלואור הזה, הוא נספג במהירות ברקמות הפה והחניכיים אל זרם הדם.
קשת ארוכה של בעיות בריאות משויכת לחשיפה לפלואוריד, כמות הגבוהה משתי יחידות למליון יכולה להכתים את השיניים, וכמות גדולה פי ארבע עלולה לגרום למחלות עצם ולאוסטיאופורוזיס. תאגיד הענק המייצר גם משחות שיניים, הודה כי כמות הפלואור המצויה בשפופרת משחת שיניים משפחתית מסוגלת להרוג ילד קטן. שימו לב לדבר החוזר על עצמו כמעט בכל כיתוב שע"ג משחת שיניים – לא להשתמש לפני גיל שלוש ולהקפיד שהצחצוח ייעשה בנוכחות מבוגר, שהילד לא יבלע את המישחה!!!
איך מודדים את איכות המים בבית?
על מנת למדוד את כמות המומסים במים אנו משתמשים במכשירTDS שבודק את כמות המומסים המולכים במים ובעצם את איכות המים ממתכות רעילות.
תקן המים העולמי הינו 200 TDS, בישראל ניתן למצוא בתים שרמת ה TDS במים היא 500-700 . בשנים האחרונות בחלקים מסוימים בארץ קיים שיפור ורמת ה TDS ירדה לערכים של 200-400 PPM שזה שיפור ניכר לעומת שנים עברו.
האוסמוזה מספקת לנו מים באיכות 30-100 TDS
מים מזוקקים לדוגמא הינם נקיים מכל מומס ולכן רמת ה TDS הוא 0 .
איכות המים של האוסמוזה לא ניתנת לערעור,כמות המינרלים שנשארים במים הינם עד 15% משתנה מאזור לאזור.
במערכות אוסמוזה ניתן לשדרג את איכות המים ע"י הוספת יחידה להעשרת המים בקלציום, מינרל חיוני אשר תורם לאיזון רמת הPH של המים.
מהי כמות המים שנזרקים לביוב?
על כל ליטר מים מטוהרים "נזרקים" כ-2 ליטר לביוב תלוי באיכות מערכת האוסמוזה ישנם גם דגמים שמגיעים לכמות מים שנזרקת לביוב של 5 ליטר על כל 1 ליטר מים. ולכן אין מקום להתפשר על סוג ואיכות מערכת אוסמוזה הפוכה .
במידה והותקנה בבית מערכת באיכות טובה ומדובר במשפחה של 5 נפשות אשר צורכים 1000 ליטר מים מטוהרים בשנה = 25 ₪ לשנה (מחיר המים משתנה בהתאם למחירי הרשות המקומיות המחיר הגבוה ביותר שניתן לגבות עבור 1000 ליטר הינו 25 ₪ לרוב מדובר בכ-12 ₪ ל1000 ליטר
בעקבות זאת "נזרקו" 2000 ליטר נוספים לביוב = 50 ₪ לשנה.
עלות המים שנזרקים הינה שולית בהשוואה לאיכות המים שקיבלתם במהלך השנה מה עוד שאין צורך בלהוביל ולהתאמץ ייתר על המידה בלקבל מים מטוהרים זורמים כל השנה
למה אוסמוזה על פני מערכות אחרות?
איכות המים בברז משתנה מעת לעת הלקוח לא מודע למה שהוא מקבל, גם המים בבקבוקים או מיכלים חשופים לשינויים, ככל שהמים נמצאים בשמש בשטח המפעל או בתחנות דלק או בכניסה לסופר מרקט הם מזוהמים יותר.
בשנים האחרונות עצרו מספר פעמים את יניקת המים מהמאגרים גם בצפון ובדרום וזאת בעקבות זיהום חמור שנגרם במעיינות בעקבות מי ביוב שנמהלו במעיין .
למעשה השימוש במערכת אוסמוזה הפוכה מאפשרת מים נגישים וזמינים בכל רגע ללא תלות חיצונית ובאיכות הגבוה ביותר.