אולי תופתעו לשמוע...
מונה המים הדירתי פעמים רבות לא מודד את צריכת המים שלכם בצורה מדויקת.
התוצאה - אתם משלמים יותר בחשבון המים התקופתי.
הפתרון הוא פשוט - התקנת שסתום אל-חוזר על שעון המים שיכול להוזיל את חשבון המים שלכם ב-25% ואפילו יותר. התקנת שסתום אל חוזר היא כדאית מאוד ותחסוך לכם לא מעט!
החלטתם להתקין מסנן / מונע אבנית דירתי - כדאי לנצל את ההזדמנות ולהרכיב גם אל-חוזר.
שעון המים הדירתי אמור להוות אינדיקציה לצריכת המים שלנו, ולפי הספירה שלו חברת המים מחייבת אותנו. הבעיה היא שהאינדיקציה שהוא נותן הרבה פעמים אינה מדויקת, והטעות היא, איך לא, על חשבון הצרכן.
בכל פעם שמים עוברים בשעון המחוג מסתובב והמספר המופיע על השעון מתעדכן. עד כאן נשמע הגיוני, אבל הצרה היא ששעון המים זז רק בכיוון אחד, בעוד המים יכולים לזוז לשני הכיוונים. כך נוצר מצב שאם מים שיצאו מהשעון חוזרים אחורה (ובהמשך נרחיב איך ולמה זה קורה) השעון יזוז גם כשהמים יצאו וגם כשהם יחזרו, מה שיביא לספירה כפולה של המים כך שתשלמו פעמיים על אותם המים. שסתום האל חוזר נועד לפתור את הבעיה הזו – הוא מאפשר למים לנוע רק בכיוון היציאה ובכך מונע את הספירה הכפולה.
מתי צריך שסתום אל חוזר
בגדול, עדיף שבכל דירה יהיה שסתום אל חוזר, אבל יש כמה מקרים בהם זה מומלץ במיוחד:
אם צריכת המים פתאום גבוהה יותר מהרגיל למרות שלא היה שינוי במספר הנפשות בבית או בהרגלי הצריכה.
אם העירייה או תאגיד המים החליפו את המונה שלכם. אנחנו לא רוצים להיות חשדניסטים חלילה, אבל כבר היו כמה מקרים בהם לאחר החלפת המונה על ידי גוף רשמי צריכת המים עלתה באופן פלא, למרות שהרגלי הצריכה לא השתנו - מה שמחזיר אותנו לסעיף הקודם.
אם אתם גרים בבניין הסיכוי שתשלמו על מים חוזרים גבוה בהרבה. כדי להבין את ההיגיון מאחורי זה נחזיר אתכם לשיעורי פיזיקה בתיכון (מצטערים על זה) ונזכר בחוק הכלים השלובים: ברגע שיש הפרשי לחץ (למשל אם אתם משתמשים במים ופתאום השכן מעליכם גם פותח מים נוצרים הפרשי לחצים) המים שנמצאים למעלה יורדים למטה, כך שאותם המים שיצאו משעון המים שלכם יחזרו אחורה וייספרו שוב על ידי המונה.